Catequesi

pedres_vives

Els pares i mares de família són els primers educadors en la fe (Directori General per a la catequesi, 255). La parròquia és cridada a ser una casa de família, fraternal i acollidora, on els cristians es fan conscients de ser Poble de Déu… És a més, l’àmbit ordinari on es neix i es creix en la fe. Per això, constitueix un espai comunitari molt idoni perquè el ministeri de la Paraula que s’hi exerceix sigui, alhora, ensenyament, educació i experiència vital (Directori General per a la catequesi, 257).

Amb aquestes definicions sobre la catequesi, volem destacar el paper insubstituïble de les famílies, alhora de l’ajuda que des de la parròquia mirem de donar per a l’educació cristiana dels infants i joves.

 

catequesi_gral1 catequesi_gral2
La catequesi és un procés, que acompanyarà els infants i joves en el desvetllament de la fe i que, per tant, convé que tingui continuïtat. La celebració dels sagraments (Primera Comunió, Confirmació…) és un moment cabdal però convé que s’entengui la catequesi com un conjunt i no pas com un simple procediment per arribar a fer la celebració. Per això, a la parròquia oferim un itinerari catequètic continuat, que després enllaça amb les propostes del Grup de Joves Santa Anna i la formació per a adults.

Els/les catequistes fan possible la tasca catequètica dedicant temps voluntàriament per a fer aquest servei d’acompanyament, junt amb les famílies, i per a la formació. Sempre pot ser benvinguda l’ajuda que es pugui oferir en aquesta tasca.