Cor d’Infants del Vendrell

Ja fa més de 125 anys que el 1881 Carles Casals Riba, pare del mestre Pau Casals i organista de la parròquia, posava la pedra fundacional d’un cor d’infants que donés acompanyament i solemnitat a la litúrgia de les principals festivitats religioses del Vendrell. Des d’aleshores, els organistes titulars de l’església formaven musicalment els infants que formarien part del cor. D’ençà de 1948 i fins avui dia, la direcció del cor ha anat a càrrec del mestre Joan Toldrà Nin.

L’any 1980 el Cor d’infants va entrar a formar part de la Federació Internacional de Pueri Cantores, una federació catòlica nascuda els anys 40 i que aplega cors d’infants que tenen com a finalitat recuperar i difondre belles composicions musicals dedicades a lloar Déu i participar en algunes celebracions litúrgiques per solemnitzar-les.

El Cor d’infants participa en les solemnitats litúrgiques de Sant Jordi, el seu patró, i de la Mare de Déu de Montserrat, en la festa Major de Sant Vicenç de Calders i en d’altres festes religioses. Juntament amb la Coral Polifònica del Vendrell, actua en el concert de la Fira que es fa a l’església.

Com a participant en els congressos de Pueri cantores el Cor d’infants ha cantat a París, Maastrich, Brusel•les, Salzburg o Roma. També ha interpretat obres cabdals de la música clàssica i de l’òpera, juntament amb la Coral Polifònica. El Cor d’infants aplega fins a 18 cantaires de 8 a 18 anys.

Si voleu més informació del Cor d’Infants podeu clikar el següent enllaç : http://www.cordinfantsdelvendrell.net/coral/