Cor Joves Veus

Joves_Veus_1_copia_web

El setembre de 1989 una colla de joves estudiants de música van decidir aplegar-se per fer allò que més els agradava fer: cantar. Així va néixer el Cor Joves Veus. Va ser Montserrat Meneses qui va agafar la direcció de la coral en aquells primers anys. Molt probablement la creació del Cor Joves Veus també va ser el resultat de l’interessant moviment coral que des de feia anys movia força persones del Vendrell, així com també del treball que desenvolupa l’Escola de Música Pau Casals.

Després de dos anys de rodatge, el Cor va ser guardonat amb un accèssit en el Concurs de Corals Juvenils de Tarragona, l’any 1991, i participà en la següent edició del concurs com a coral convidada. El mateix 1991 la coral participà amb motiu de la celebració de l’any Mozart, juntament amb el Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, en l’enregistrament de la Missa en Do Major de W.A. Mozart, KV139 Waisenhaus Messe.

El 1998, per commemorar el 25è aniversari de la mort de Pau Casals, el Cor participà en els actes de clausura de l’Any Pau Casals i la Pau, interpretant, amb la resta de corals de la vila, el Requiem de G. Fauré.

El 1999, en un recital de lectura del text del Pessebre, el Cor realitzà l’acompanyament musical interpretant un conjunt de nadales populars, tant catalanes com d’arreu del món. Aquest recital se celebrà per inaugurar els nous vitralls de la cúpula de l’església del Sant Salvador del Vendrell.

L’any 2000 el Cor és seleccionat per participar en el “Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina” (Alacant) on va obtenir la quarta posició.

En el 2003 i juntament amb altres corals de la vila i de la comarca, participà en el Concert de Cloenda dels Actes del Vendrell Ciutat Pubilla de la Sardana.

Durant el curs 2004-05 i en commemoració pel seu 15è aniversari, la Coral estrena l’obra Espai Buit, de Neus Oliveras, escrit expressament per aquesta ocasió. Un muntatge musical que combina el teatre, la cançó, el so, la il·luminació, el ball…

A l’abril del 2007 participa en els “Encontres Corals d’Abril” a la Cattedrale di Santa de Maria de l’Alguer amb un repertori de música catalana. I el març del 2009 viatja a Roma on interpreta cançó de casa nostra a la Piazza Spagna.

El repertori actual està format per obres dels segles XV i XVI i per cançons populars catalanes i sud-americanes. Així com també per peces de diferents musicals com Mar i Cel d’Albert Guinovart, Cats iEvita d’Andrew Ll. Webber, Les Miserables de C.M. Schönberg, West Side Story de L. Bernstein, o bé Rent de J. Larson. Actualment també disposa d’un ampli recull de música Gospel i de temes moderns d’autors com John Rutter, Paul McCartney, John Lennon, Eric Clapton, Liz McComb… En algunes de les seves interpretacions el Cor s’acompanya d’instruments diversos.

Actualment el Cor Joves Veus està format per uns quaranta cantaires d’entre setze i vint-i-vuit anys i el seu director és en Jordi Solé i Galí. El cor està obert a tots aquells nois i noies amb ganes de cantar, de fer música i de passar-ho bé. Assagen els dissabtes de la 1 a 2/4 de 3 del migdia a la sala de Santa Cecília de l’església.

Correu electrònic: cor_joves_veus@hotmail.com.