Cor Orfeó Parroquial

Cor-Orfe_2_copia_3_web

El Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell va ser fundat l’any 1955 amb la finalitat de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara, sobretot en els dies assenyalats de Nadal, Epifania, Setmana Santa, etc.  L’any 2005 va celebrar, doncs, amb tota una sèrie d’actes, el seu 50è aniversari.

A part d’això, cap al 1962, començà a oferir concerts fora de la seva activitat parroquial. Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya -avui dia Federació Catalana d’Entitats Corals- i a participar dels aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat cofundadora de l’espectacle nadalenc Els Pastorets Musicals del Vendrell on actuà durant molts anys. Ha fet concerts arreu dels Països Catalans i també, per exemple, a Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), a més de participar en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euskadi). Ha actuat dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha gravat enregistraments  per a la RNE i per a la BBC britànica.

Ha interpretat en solitari o conjuntament amb altres corals obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi, les Misses Brevis i la Missa de l’orfelinat de Mozart, les Cantates de Nadal i la Passió segons St. Joan de J.S. Bach, el Requiem de G. Fauré, el Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, El Pessebre de Pau Casals i la Novena Simfonia de Beethoven.

La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé. Està integrada per uns 45 cantaires, i resta oberta a noves incorporacions, tant masculines com femenines. El seu dia d’assaig és cada dimarts, a les 9 del vespre, a la sala Santa Cecília de l’església parroquial.

Persona de contacte: Pau Vidal. Telèfon 977660383.

Correu electrònic : cororfeoparroquial@gmail.com

Blog de la Coral : http://www.cororfeoelvendrell.blogspot.com/