Matrimoni

matrimoniQuè és?
El sagrament del matrimoni uneix l’home i la dona per tal que puguin establir una comunitat de vida i d’amor indissoluble i així, oberts als fills, es puguin ajudar mútuament en la seva promoció humana i cristiana.

Per a casar-se per l’Església, cal que els nuvis siguin batejats i confirmats i que segueixin els passos de preparació necessaris. En altres circumstàncies caldrà parlar-ho amb el rector de la parròquia.

Com fer-ho?

Les parelles es presenten al despatx parroquial alguns mesos abans del casament per poder determinar el dia i concretar els tràmits que cal fer.

La preparació pel sagrament del matrimoni es fa en grup, amb un curset a nivell d’arxiprestat del Baix Penedès, coordinat per matrimonis de diferents parròquies.

Uns mesos abans del casament cal complimentar l’expedient matrimonial al despatx parroquial del lloc on viuen els dos nuvis o bé la nuvia.
Els batejats en una altra parròquia necessiten la partida de baptisme i degudament legalitzada si és d’un altre bisbat. També cal portar fotocòpia del DNI, de la pàgina del llibre de família dels pares o bé partida de naixement.
Dos testimonis han de signar també l’expedient (no cal que siguin els mateixos que el dia del casament).
Si algun dels nuvis és d’un altre país o d’una altra confessió religiosa calen uns tràmits suplementaris.

Cursets prematrimonials
Enhorabona! Us ho diem ben de cor.
A tota la comunitat cristiana ens omple de goig que hagueu decidit casar-vos en l’Església. Esperem que aquest curset serà una oportunitat per fer arrelar més el vostre amor en l’amor que Jesucrist ens té.

Què són els cursets prematrimonials?

És l’ajuda que l’Església ofereix a totes les parelles que es volen casar per aprofundir en el sentit del matrimoni cristià i per preparar-se davant aquest pas tant important de compromís mutu davant de Déu i dels germans.
Ho fem amb xerrades, diàlegs i treball de grups al voltant dels temes:
Per què ens casem?
Sexualitat al servei de l’amor.
El sagrament del matrimoni, signe de l’amor de Déu.
Dimensió social de la parella.
Diàleg, convivència i amor.

Alguns matrimonis de diferents edats de l’arxiprestat del Baix Penedès preparen i coordinen aquest servei, juntament amb un mossèn.
Els cursets tenen lloc a la sala Sant Salvador, a la planta baixa de la casa parroquial.

CURSETS 2015 – 2016
 
  • A. Dissabtes 23 gener i 30 de 2016.
               De 10 a 13:30h. Català.   Responsables: Cisco Pomar i Maribel Sánchez.
 
  • B. Dissabtes 9 i 16 d’abril. De 10 a 13:30h.
                Castellà.  Responsables: Jordi Lluís Rovira i Mònica Olano.
 
  • C. Dissabtes 4 i 11 de juny.  De 10 a 13:30h.
               Català.  Responsable: Jordi Guitart i Montserrat Solanes.


Com us podeu inscriure al curset prematrimonial?

Només cal que envieu un correu electrònic amb els vostres noms i cognoms, la parròquia d’on sou, un telèfon de contacte, i el curset que heu triat a curset.arxbp@arqtgn.cat (no cal que espereu confirmació)