Pastoral de la salut

La pastoral de la salut és el servei que la parròquia posa al servei de les persones malaltes i d’edat avançada per acompanyar-los en les seves necessitats espirituals.
L’equip de voluntaris de la pastoral de la salut visiten els malalts i ancians, els escolten i acompanyen i, si ho volen, els faciliten la Comunió.

 

Atenció al domicili
Sempre que es demani i amb la freqüència que s’acordi, els voluntaris o els mossens acudeixen al domicili particular de les persones grans o malaltes.

Atenció a les residències d’avis i hospital
Cada diumenge hi ha la celebració de la Paraula i la distribució de l’Eucaristia, dirigida pels voluntaris de la pastoral de la salut. Hi poden participar tots els residents que ho vulguin, així com els seus familiars.

  • Policlínica Comarcal: Diumenges a les 11.30h.
  • Residència d’avis de la Muntanyeta: Diumenges a les 11.30h.
  • Llar Santa Anna: Diumenges a les 11.30h.

pastoral3

Una vegada al mes es fa la celebració de l’Eucaristia en aquests centres:

  • Residència de la Muntanyeta: Primer dimarts de mes a les 17h.
  • Policlínica Comarcal: Segon dimarts de mes a les 10h.
  • Hospital del Vendrell: Tercer dimarts de mes a les 10h.

pastoral1Atenció a l’hospital del Vendrell
A l’hospital del Vendrell hi ha un servei religiós. El responsable és el rector, que té el nomenament de capellà del centre hospitalari. Per solicitar el servei religiós (a qualsevol hora) poden demanar-ho al personal sanitari de la planta.
La capella de l’hospital (primera planta) és oberta diàriament per a la pregària personal.
Els diumenges a les 12h hi ha una celebració de la Paraula amb distribució de l’Eucaristia, dirigida pels voluntaris de la pastoral de la salut, a la capella de l’hospital.